Две емблематични русенски училища отбелязват годишнина от създаването сиСредно училище Христо Ботев“

...
</TD
>Две емблематични русенски училища отбелязват годишнина от създаването сиСредно училище Христо Ботев“
Коментари Харесай

Две емблематични русенски училища отбелязват годишнина от създаването си

Две емблематични русенски училища означават годишнина от създаването си

Средно учебно заведение " Христо Ботев “ и Основно учебно заведение " Иван Вазов “ честват през днешния ден. ОУ " Иван Вазов “ отбелязва 153 години от основаването си. Заместник регионалният шеф Георги Георгиев се срещна с шефа на образователното заведение Теодора Йорданова. Според него учебното заведение се е утвърдило като едно от най-желаните в района, тъй като учителите там постоянно откриват сполучливата формула за съчетаване на обичаи и нововъведения. " Насърчавайте гениите, вдъхновявайте и бъдете образец за подражателство! Продължавайте с делата си да пишете достолепната история на ОУ " Иван Вазов “, сподели Георгиев в обръщението си към преподавателите.

На учениците той пожела да не не помнят своето учебно заведение и неповторимите прекарвания в него. Запазете другарствата, които сте построили тук и помнете учителите си, които постоянно са били до Вас и са Ви насърчавали да следвате фантазиите си! Бъдете горди, че сте ученици на учебно заведение, което е образец за качествено обучение “, добави още Георгиев.

Също по този начин той се срещна на място с учители и възпитаници. В учебното заведение се образоват над 500 възпитаници в общо 21 паралелки от 1 до 7 клас. 12 от паралелките са в начален стадий, а 9 в прогимназиален. В избираемите часове се предлага засилено проучване на български език и литература, британски език и математика. Редовно ученици на учебното заведение вземат участие в редица надпревари, състезания и олимпиади. През миналата образователна година седмокласникът Костадин Коларов се класира втори на националната олимпиада по история и цивилизация. За олимпиадата той е бил квалифициран от своя преподавател Георги Георгиев. От учебното заведение се гордеят и с редица спортни достижения. Отново през миналата година те са били единственото русенско учебно заведение във възрастовата група 5 – 7 клас, чийто тим се е класирал на националните финали по волейбол.

Днес от 15.00 часа в " Канев център “ на Русенския университет се организира празничен концерт на учебното заведение. По-късно от 17.30 часа в огромната зала на Доходното здание СУ " Христо Ботев “ ще означи 186 години от основаването си, както и 140 години гимназиално обучение в града. " Съдбата на стотици фамилии е обвързвана с това учебно заведение и съм уверен, че те се гордеят с това. През годините учебното заведение се наложи като едно от най-хубавите освен в района, само че и в страната “, се споделя в приветствения адрес от регионалния шеф Данаил Ковачев до шефа на учебното заведение Теодор Коцев. Той пожелава на учителите да бъдат образец, упора и ентусиазъм за своите възпитаници и постоянно да се стараят да откриват нови благоприятни условия пред тях. " Имайте куража да разширявате границите на познанието си, да обогатявате знанията си и да осъществявате задачите си “, написа Ковачев в обръщението си към учениците.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР